A NYÍREGYHÁZI EGYETEM KÖNYVTÁRA
A KULTURÁLIS EGYENLŐSÉGÉRT

Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában

Kódszám:

TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0526

 

  

   

   

   

   

   

Tisztelt Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a könyvtárunkba leadott szakdolgozatok olvasótermünkben tekinthetők meg.

Szakdolgozat keresése a könyvtárunk adatbázisában: Szakdolgozatok

Kedves Kollégák!

Az EISZ Titkárság honlapján összeállítottunk egy segédletet azokról az alternatív megoldásokról, amelyek segíthetnek folyóiratcikkek és egyéb információk legális formában történő hozzáférésében, abban az esetben is, ha az intézmény nem fizet elő az adott folyóiratra vagy adatbázisra: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/262-nincs-elofizetesem-hogy...

Kérjük, hogy osszák meg a hírt intézményük kutatóival, oktatóival. Bízunk benne, hogy könyvtárosok és felhasználók számára egyaránt hasznos lesz a gyűjtemény.

Az oldallal kapcsolatos észrevételeket, kiegészítéseket, javaslatokat köszönettel fogadunk az eisz@konyvtar.mta.hu címen.

Üdvözlettel: EISZ Titkárság

MTA Könyvtár és Információs Központ
1051 Budapest, Arany János u. 1.
Tel.: +36-1-4116-277, +36-1-4116-325

Honlap: http://eisz.mtak.hu

Felhívás a Nyíregyházi Egyetem oktatóihoz

 

   Tisztelt Oktatók!

 

 

Az MTMT új szoftverére való átállás

Az MTMT új szoftverére való átállás elvégzésére az MTMT Koordinációs Testület  a 2018. október 1-től november 30-ig terjedő időszakot jelölte ki. Legfeljebb 1 hónap hosszúságú lehet az az időszak, amikor nem lehet adatot rögzíteni az adatbázisban. Az MTMT jelenlegi adatbázisa a leállást követően továbbra is elérhető lesz, de csak keresésre, illetve az akadémikus jelöltek publikációs listáinak ellenőrzésére fog rendelkezésre állni.

A leállás tervezett ideje 2018. október 1.

Az átállással és az új rendszerrel kapcsolatos tájékoztató és oktató anyagok, valamint a hozzáférés az MTMT2 gyakorló felületéhez az MTMT2 átállás portálon találhatók (https://www2.mtmt.hu/).

Intézményünk akkreditációjakor a minisztérium az egyes intézményekhez fűzhető tudományos publikációkat az MTMT (Magyar Tudományos Művek Tára) adatbázisban lévő adatok alapján fogja lekérdezni. Ezért nagyon fontos, hogy minden oktatónk megjelenjen az adatbázisban. Intézményünk struktúrájának megfelelően a könyvtár munkatársai azokat az oktatókat is regisztrálják az adatbázisban, akik ezt eddig nem tették meg. Erről e-mailben értesítést kap az adott oktató.

Az adatok bevitele miatt kérjük, keressenek minket. Az adatbázisba a 2011-2018 között született tudományos publikációk és idézések kerülnek. A pontos adatbevitel érdekében kérjük, hogy magukat a publikációkat bocsássák a rendelkezésünkre.

Ha valakinek sürgős határidővel kész kell lennie a publikációk bevitelével (pl. OTKA pályázat) természetesen bármikor keresheti a könyvtár munkatársait.

Tisztelettel:

Dr. Bordé Katalin         (borde.katalin@nye.hu)

Karádiné Kövesdi Ágnes    (kovesdi.agnes@nye.hu)

Kovács Lajos              (kovacs.lajos@nye.hu)

                          [MTMT kapcsolattartó]

Liptay Enikő              (liptay.eniko@nye.hu)

Szikoráné Rendes Marianna (rendes.marianna@nye.hu)

MTMT adminisztrátorok

 

MAGYAR OPERA 200

MEGJELENT AZ 50 CD-T TARTALMAZÓ KIADVÁNY

Ókovács Szilveszter főigazgató a magyar opera napja alkalmából rendezett díjátadó alkalmával bemutatta az intézmény kép- és hangfelvételeit összegyűjtő OperaTrezor-sorozat legújabb darabját, a több mint 50 CD-t tartalmazó Magyar Opera 200 című kiadványt.

Ezt a kiadványt megkapta a Nyíregyházi Egyetem Könyvtáraígy lehetőség van a kölcsönzésére.

A kiadvány nagyrészt a Magyar Állami Operaház Zene- és Énekkara, szólistái, továbbá partneregyüttesek közreműködésével az elmúlt években és az idén májusban az Opera által megrendezett MagyarFeszten rögzített felvételek a magyar operairodalom elmúlt két évszázadából nyújtanak átfogó keresztmetszetet.

A lemezek egyaránt tartalmazzák Erkel, Bartók, Kodály és Ránki népszerű operáit, valamint 19-20. századi és kortárs zeneszerzők ritkán hallható műveit, amelyek között Szőnyi Erzsébet, Tallér Zsófia, Varga Judit, Balassa Sándor, Bella Máté, Bozay Attila, Dohányi Ernő, Durkó Zsolt, Fekete Gyula, Goldmark Károly, Gryllus Samu, Gyöngyösi Levente, Eötvös Péter, Lajtha László, Ligeti György, Madarász Iván, Mezei Gábor Péter, Orbán György, Petrovics Emil, Ruzitska József, Selmeczi György, Solti Árpád, Szokolay Sándor és Vajda János alkotásai is szerepelnek.

 

Tartalom átvétel

Nyíregyházi Egyetem

Gyűjtemény gyarapítás

A Könyvtár gyűjteményének gyarapítását 2011-től folyamatosan az

NKA Képzőművészeti Szakmai Kollégiuma

támogatta.

Belépés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
4 + 4 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Pl.: 1+3 esetén 4-et.