Legújabb kiadványaink, melyek a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Patrimonium 2. című program keretében jelentek meg magyar, román és angol nyelven:

 

Erősségénél fogva várépítésre való: tanulmányok a 70 éves Németh Péter tiszteletére/ szerk. Juan Cabello, C. Tóth Norbert.- Nyíregyháza: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Múzeumok Igazgatósága, 2011.- 508 p.- (Jósa András Múzeum kiadványai, ISSN 0133-8110; 68.).- ISBN 978 963 7220 75 3

A 2011-es Őszi könyvtári napok keretében a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár „Fogadj örökbe egy Nyírvidéket” c. indított adománygyűjtési akciót, melyhez a Jósa András Múzeum is csatlakozott. A cél a helytörténeti szempontból legjelentősebb sajtótermékünk megmentése, digitalizálása. Ennek fontosságáról tartott október 9-én rövid előadást a megyei könyvtárban László Gézáné, majd bemutatásra került a referenciamunkaként elkészült két évfolyam is. Az Arcanum Kft. a tőlük ismert minőségben készítette el a digitalizálást. Ennek anyagi vonzata meghaladja a könyvtár anyagi kereteit. A megyei könyvtár mind a honlapján, mind a facebookon közzétette felhívását, melyhez csatlakozni lehet.

Tartalom átvétel

Jósa András Múzeum

Belépés

CAPTCHA
A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.
6 + 13 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Pl.: 1+3 esetén 4-et.

Navigáció